UWAGA! Odwiedzasz archiwalną stronę, która wkrótce przestanie działać. Zapraszamy do nowego serwisu pan.pl.

Sukces Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w konkursie FUGA 3 Narodowego Centrum Nauki

Projekt dr Anny Michalskiej (Horszwald) z Instytutu PAN w Olsztynie pt. "Identyfikacja kluczowych parametrów wybranych sposobów suszenia wpływających na termolabilność i interakcje związków bioaktywnych w proszkach owocowych" uzyskał finansowanie Narodowego Centrum Nauki w ramach konkursu FUGA 3 - staże krajowe po uzyskaniu stopnia naukowego doktora.
Dr Michalska spędzi 12 miesięcy na Wydziale Przyrodniczo-Technologicznym Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, gdzie będzie prowadziła doświadczenia związane z wpływem wybranych sposobów suszenia soków owocowych na zmiany jakościowe i ilościowe wybranych związków bioaktywnych.